Albert Hendriks

Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

20 April voorvertoning nieuwe tentoonstelling en 23 en 24 designer fair in museumtuin

20 April voorvertoning nieuwe tentoonstelling en 23 en 24 designer fair in museumtuin

Museum Joure ‘gouden tip’ van de Nationale Museumweek (16-24 april 2016)

JOURE (NL) – Van 16 tot en met 24 april 2016 vindt de Nationale Museumweek plaats. Een preview, een voorvertoning van de in bouw zijnde tentoonstelling NIEUW! op 20 april in Museum Joure is dit jaar één van de Gouden Tips van de Nationale Museumweek.

Eén keer per jaar staan alle schijnwerpers op de Nederlandse musea, tijdens de Nationale Museumweek. Het thema ‘Ons echte goud’. De musea kunnen met verschillende activiteiten meedoen. In Friesland concentreren de meeste musea hun activiteiten in het laatste weekend van de Museumweek. De Nationale Museumweek heeft vier Friese musea geselecteerd die een speciaal ‘gouden tip’ programma mogen aanbieden. Museum Joure is één van die 4 Friese musea.

Preview nieuwe tentoonstelling
Speciaal voor de Nationale Museumweek organiseert Museum Joure een speciale ‘preview’ van de tentoonstelling ‘NIEUW! 200 jaar innovatie en vakmanschap’. In deze tentoonstelling zie je hoe het Jouster bedrijfsleven zich de afgelopen eeuwen heeft vernieuwd.  Steeds andere producten, nieuwe verpakkingen en snellere manieren om te produceren. Van kleine werkplaatsen naar high tech fabrieken. De preview bestaat uit een rondleiding door de nog in opbouw zijnde tentoonstelling, een rondleiding door de rest van het museum en uiteraard een kopje koffie met iets lekkers en een speciale attentie uit de museumwinkel Witte Os. Geinteresseerden kunnen zich voor deze preview opgeven via de site www.nationalemuseumweek.nl  

Museumweekend met Vintage Fair
De andere Museumweek-activiteiten vinden plaats in het weekend van 23 en 24 april. Dan zijn in de tuin van Museum Joure allerlei ‘vintage’standhouders te vinden. Je kunt je hart ophalen aan brocante en antiek, vintage kleding, geschenken, tuindecoraties, sieraden, beelden, prenten, wekkers etc. In de gebouwen van het museum zijn bovendien demonstraties te zien van: drukkers, de klokkenmaker, de bakker, de theepakker, de zilversmid, de koperslager en de koffiebrander.

Museumdirecteur Iris Nutma: “Het Koffie- en Theehuis van Museum Joure serveert lekkere drankjes en gerechtjes en is er retromuziek te horen van de Martino’s, de Trevira’s en It Spul. Tijdens dit weekend geldt een speciaal toegangstarief van € 1 per persoon.”

Meer informatie:
www.museumjoure.nl
www.nationalemuseumweek.nl

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

In Joure staat bijna alles in het teken van koffie. Fotografie: Henx - Henk Veenstra. 

 

Kunst & Kitsch kenner schat waarde van uw oude ser...
21 mei 2016: natuurmarkt met voedselpad in Buitenp...