22 augustus en 5 september 2015 in Waddenzeeland

MARRUM (NL) – Op 22 augustus 2015 wordt er op een unieke locatie, in de kwelders buitendijks bij Marrum, een zomeravond-sing-in, ook wel Summerpraise genoemd, georganiseerd door Waddenlandgids Gerben Visbeek van activiteitenboerderij Seedykstertoer en predikant Maarten Boersema uit Blije.

Boersema, die ook fotograaf is: “We nodigen heel Friesland en haar gasten uit om samen te komen bij een dobbe, een drinkpoel voor vee, om daar samen te zingen, te bidden en te luisteren naar de Bijbel. Het is een bijzonder initiatief van Gerben Visbeek, waar ik graag op persoonlijke titel mijn steentje aan bijdraag. Ik hoop dat er ook mensen naar de sing-in komen, die anders nooit of niet vaak in de kerk komen. Al moet je een dijk oversteken om er te komen, ik ben er van overtuigd dat deze drempel niet hoog is.”
Naast Boersema verleent ook de band SOS Worshipband een bijdrage aan de sing-in. De band, die onder leiding staat van Gerton Woudt, heeft veel ervaring met sing-ins in de buitenlucht.

Wanneer en waar?
Wanneer: Zaterdag 22 Augustus 2015
Waar: Buitendijks op een dobbe ter hoogte van de Seedykstertoer (www.seedykstertoer.nl), Zeedijk 8 te Marrum. Tijd: 19.30 uur. Zie voor actuele informatie: https://www.facebook.com/events/910862482315072/

Meer informatie over deze sing-in:
Maarten Boersema (www.blijekerk.nl)  Tel. 06-46242228
Gerben Visbeek van de Seedykstertoer (www.seedykstertoer.nl)  Tel. 06- 22510117
SOS Worshipband https://www.facebook.com/pages/SOS-Worship-Band/313830388750077
www.waddenzeeland.nl

De dobbe bij Seedykstertoer in Noard-Fryslân Bûtendyks.

De dobbe bij Seedykstertoer in Noard-Fryslân Bûtendyks.


Groningse jazz op Friese klei

FERWERT (NL) - Het eerste muziekconcert in het nieuwe, 3e seizoen van Concerts & More @ It Heech in Ferwert start op zaterdagavond 5 september 2015 met de veelbelovende jonge zangeres Petra Veen uit Groningen.

In 2012 besloot ze van haar passie voor muziek haar werk te maken en zich te ontwikkelen tot jazz-zangeres. Haar ervaring met muziektheater komt daarbij goed van pas. Ze weet aan elk jazznummer haar eigen warme en intieme geluid te geven. Inmiddels zingt Petra regelmatig funky jazzmuziek in duo of in trio-combinaties. Ook is ze ondertussen haar eigen songs gaan schrijven. Naast haar werk als zangeres is Petra actief als zangcoach, zang-workshopleider en muzikaal leider van het popkoor GrofVolkoren en zet ze jazzimprovisatie in als leermetafoor in organisaties. Jazz is voor haar de ultieme vorm van samenwerking waarbinnen je kunt leren experimenteren met een waarderende mindset. Dat levert niet alleen mooie muziek op, maar ook nieuwe werelden die je in je eentje niet had kunnen ontdekken! Zie voor meer info de site van Petra Veen:

Deze avond wordt Petra begeleid door Toms Mikals (piano),  Ruud Vleij (contrabas) en Pandu Windartono (drums). Gastheer en initiatiefnemer Bob de Boer heet u van harte welkom op dit sfeervolle concert op het eeuwenoude terpje “It Heech”, vlak buiten het dorp Fewert van Petra Veen & Company: een combinatie van zwoele ballads, swingin’ jazz en eigen repertoire!
 
Wanneer en waar?
Petra Veen en Company, It Heech, Ferwert
Zaterdagavond 5 september 2015
Aanvang: 20.30 uur
Deur open: 20.00 uur
Toegangsprijs: 10,- p.p., inclusief koffie/thee
Toegang tot dit optreden is alleen mogelijk na aanmelding via tel. 0518-721020, 06.54763154 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over Groningse jazz op Friese klei:
www.petraveen.nl
http://www.pinupsanddowns.com/concerts-more/

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandholland.nl
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl

Petra Veen. Fotografie: Gitta Overmaat.Petra Veen. Fotografie: Gitta Overmaat.