Albert Hendriks

Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Don Quichot in Tryater Leeuwarden

Don Quichot in Tryater Leeuwarden

Zaterdag 28 juni 2014

LEEUWARDEN (NL) — Zaterdag 28 juni 2014 spelen Don Quichot-acteur Jan-Dirk van Ravenstein, en Sancho Panza, acteur Christopher Morgan, samen met de Friesche Balletschool uit Leeuwarden, de familievoorstelling ‘Don Quichot’. Anja Schadenberg, eigenaresse en docent van de balletschool, is de maker van de voorstelling.

Mevrouw Schadenberg: “Het is een klassiek verhaal van alle tijden. Onbereikbare idealen, liefde, rolmodel, geld, status en satire worden in deze voorstelling met humor gebracht.”

Het origineel is van het Nationale Ballet met de acteurs Mini en Maxi. Docente Schadenberg maakte met inzet van actrice Elise Gurbe het geheel geschikt voor haar leerlingen in alle leeftijden. Klassieke spitsen, showdans, en tapdans zijn verweven met acteerspel door zowel leerlingen als gastacteurs.

Nieuwe studio
De Friesche Balletschool  heeft per september 2014 een nieuwe studio aan de Bagijnestraat 55a in Leeuwarden. Naast de klassieke, moderne en taplessen zullen tevens lessen voor niet-dansers worden aangeboden. Het gaat hier om lessen voor “bewegers” die ‘dancers shape’ willen, en meer stabiliteit. Hierbij ligt het accent op core-training, uitgevoerd op populaire muziek.

Voorstelling ‘Don Quichot’
Waar? In schouwburg Tryater, Oostersingel 70, Leeuwarden.
Hoe laat? Om 16.00 uur en 20.00 uur.
Kaarten? Tijdens lestijden van Friescheballetschool af te halen à €8,- euro per stuk of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Na reservering: €10,- per stuk.


Info over de balletschool:
www.friescheballetschool.nl

Info dancers shape:
http://dancersshape.com/

Info over fiets-, wandel- en vaararrangementen in Friesland:
www.frieslandtravel.com

Toeristische informatie over Friesland:
www.frieslandholland.nl

Friesche Balletschool te Leeuwarden.
 
Friesche Balletschool te Leeuwarden.
Friesche Balletschool te Leeuwarden.
Dag van de kleding en streekproducten
Nieuwe lijst met bijna 100 beleefterrassen in Frie...