Albert Hendriks

Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Groot muziekfestival met opkomend poptalent in de culturele hoofdstad

Groot muziekfestival met opkomend poptalent in de culturele hoofdstad

23 oktober 2014 Popronde in Leeuwarden!

LEEUWARDEN (NL) – Na een jaar afwezigheid keert de Popronde, het grootste reizende muziekfestival van Nederland, terug in Leeuwarden. Op donderdag 23 oktober 2014 wordt het festival georganiseerd op verschillende locaties in het centrum van de stad. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Onder meer in de poppodia Asteriks en Romein en cafés als Paddy O’Ryan, Andere Koffie en Café Scooters, zullen enkele talentvolle Nederlandse acts optreden. Waaronder namen als PAUW, Bixby, The Black Cult en CUT_. De Popronde is gratis toegankelijk voor alle bezoekers. Alle informatie over het reizende muziekfestival is te vinden op www.popronde.nl

120 Popronde-bands
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 18 september tot en met zaterdag 29 november reizen de 120 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 31 steden door het hele land. Singer-songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag vindt in 3 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In elke stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele tientallen deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten.

Ljouwert (Leeuwarden)
Op donderdag 23 oktober is de Popronde weer in Leeuwarden. “In een stad waar zoveel op cultureel gebied wordt georganiseerd, mag een festival als de Popronde niet ontbreken”, aldus pr-coördinator Niels Lahuis namens de organisatie. “Het is ons streven om de Popronde vanaf nu weer een jaarlijks terugkerend evenement in Leeuwarden te laten worden.”

Locaties
Tijdens de Popronde, overigens een initiatief van de Stichting Popwaarts in Nijmegen, vormen locaties in het centrum van Leeuwarden een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en poppodia fungeren ook kunstgaleries, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. Ook dit jaar werkt de Popronde samen met verschillende (media)partners. VPRO’s 3VOOR12 Hollandse Nieuwe en de OOR Talents van muziekmagazine OOR presenteren zich in elke stad met een eigen programma, op een eigen podium. Voor Leeuwarden wordt hier gebruikt gemaakt van de poppodia Romein (3VOOR12) en Asteriks (OOR).

Bijzondere sessies in Andere Koffie
Ook locaties als de Academie voor Popcultuur, Café Scooters, Paddy O’Ryan en De Gloppe worden dit jaar gebruikt om het Nederlandse muzikale talent te etaleren. Enkele bijzondere sessies zullen plaatsvinden in de espressobar Andere Koffie. Hier zullen in de middag een aantal Poprondebands- en acts een preview-sessie geven, als opbouw richting het uitgebreide programma in de avond. 

Voorlopig programma Popronde Leeuwarden op donderdag 23 oktober  
           
Podium         Act
           
Podium Asteriks       PAUW
          CUT_
          The Silverfaces
De Gloppe         BIXBY
          The Black Cult
          Ode to the Quiet
          Capcap_ cap
Poppodium Romein       APRIL
          Orange Skyline
          COPPERSKY
          The Afterveins
Paddy O’Ryan         The Cannonball Johnsons
          Tenfold
          On Eva
Café Scooters         Sunday Kids
          Stuart Mavis
Academie voor Popcultuur       Robbing Banks
          REINDIER
Club Hemingway (afterparty)       CHARRLES


Gratis genieten!
Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Binnenkort maakt Friesland Holland Nieuwsdienst, de redactie van o.a. Friesland Tour Tips, het resterende programma bekend. Onder meer voor de podia in de Academie voor Popcultuur, Roels66, De Markies, Mukkes, De Spoek en Andere Koffie volgen nog enkele bevestigingen.
                
Sociale Media Popronde Leeuwarden:
www.facebook.com/Popronde-Leeuwarden
twitter.com/Popronde_058


Info over de Popronde:
www.popronde.nl
www.twitter.com/popronde
www.facebook.com/popronde

Info over fiets-, wandel- en vaararrangementen in Friesland:
www.frieslandtravel.com

Toeristische informatie over Friesland:
www.frieslandholland.nl

Het historische centrum van Leeuwarden staat 23 oktober 2014 in het teken van pop in de dop.
 
Het historische centrum van Leeuwarden staat 23 oktober 2014 in het teken van pop in de dop.
Het historische centrum van Leeuwarden staat 23 oktober 2014 in het teken van pop in de dop.
 Pauw.
 Pauw.
Orange Skyline
Orange Skyline
Tenfold
 Tenfold
The-Cannonball-Johnsons
 The Cannonball Johnsons
The Great Communicators
 The Great Communicators
Try-Acrobatics
 Try Acrobatics
 
iPad fotografie van oud TV-presentator Hans van de...
Mediakunstenaar uit Tokyo exposeert november 2014 ...