Albert Hendriks

Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Langs plattelandswinkeltjes en ateliers aan de Waddenzee

Langs plattelandswinkeltjes en ateliers aan de Waddenzee

30 mei 2015 Noord-Friese Winkeltjesroute

HIAURE (NL) – Op zaterdag 30 mei 2015 zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10 uur tot 17 uur. De start van de route is bij Sneupzolder De Terp aan de Krûdikker 2 te Hiaure. Hier krijgt de klant een routekaart. De routekaart is ook te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl

Sneupzolder De Terp in Hiaure is gevestigd in de terpboerderij van Anny en Koos Hoekema. Anny zwaait de scepter over de uit de kluiten gewassen sneupzolder. Naast tweedehands boeken, woonaccessoires en serviesgoed herbergt zij ook een aanzienlijke voorraad brocante, zoals emaille gebruiksgoed en keukenaccessoires uit de vorige eeuw. Liefhebbers van rommelmarkten kunnen hun hart ophalen op de sneupzolder. Combineer een bezoekje aan de sneupzolder met een pauze voor een kopje koffie of lunch. Met mooi weer is het genieten van het weidse uitzicht op het terras van De Terp en bij slecht weer is het goed toeven in de gezellige boerderij.

40 km kijk- en kooppret
De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor veertig kilometer aan winkelplezier op het platteland, goed te doen op de fiets maar ook prima te volgen met de auto. De route strekt zich uit langs de Noord-Friese kust en loopt van Ternaard, Blije en Ferwert naar Burdaard. Van Burdaard voert de route dan binnendoor langs Reitsum en Hiaure. Een routekaart op zakformaat zorgt ervoor dat vlot van A naar B gereden kan worden. De klant bepaalt zelf in welke volgorde de route gereden wordt en welke winkeltjes en ateliers worden bezocht. Onderweg is er gelegenheid om te pauzeren voor een kopje koffie of lunch bij deelnemers van de winkeltjesroute. De andere winkels en ateliers die verbonden zijn aan de route, zijn: Foarinoar Vintagekleding en Atelier Kleine-Lijn te Blije, Kadowinkel Ter Stêd, Outdoor Mozaïek Gallery en Ald & Nij Brocante te Ferwert, Kaarsenmakerij JoHpie en Bloemen Doorn Roosje te Burdaard, Tante Myp! Brocante te Ternaard en Bij De Pastorie Pools aardewerk te Reitsum.

Advies
Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet de stempelkaart niet. Bij elke winkel of atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan ook elke donderdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart.
Ondanks de wegwerkzaamheden aan de N357 zijn alle winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gewoon bereikbaar!

Meer informatie:
www.noordfriesewinkeltjesroute.nl
www.waddenzeeland.nl
www.markantfrieslandroute.nl

 Sneupboerderij De Terp in Hiaure.
 
 Sneupboerderij De Terp in Hiaure.
 Sneupboerderij De Terp in Hiaure.
Avondwandeling door vogelparadijs bij Hurdegaryp
Middagcruise op eerste Pinksterdag!