Albert Hendriks

Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Peddelen door het moeras

Peddelen door het moeras

Nationaal Park De Alde Feanen – Earnewâld

EARNEWÂLD (NL) - Het natuurgebied De Alde Feanen bij Earnewâld (tussen Leeuwarden en Drachten) is een uitgestrekt laagveengebied. Veel delen van het gebied zijn alleen vanaf het water te bereiken. Daarom houdt It Fryske Gea, de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân, op zaterdag 7 juni 2014 van 7.00 tot 10.00 uur een kano excursie door Nationaal Park De Alde Feanen.

Het is de ideale manier om op een actieve manier (in driepersoonskano’s) het gebied te ontdekken. Opgave voor de excursie kan tot een dag voor de excursie, 15.00 uur via het bezoekerscentrum van It Fryske Gea, tel. (0511) 53 96 18. Deelname voor leden van It Fryske Gea bedragen €5,-, niet-leden betalen € 8,- . Deelname kinderen van leden tot en met 12 jaar bedragen € 3,- per persoon, kinderen van niet-leden betalen €5,-.

Verassende inwoners
Tussen het riet verscholen, klinkt het geluid dat lijkt op dat van een misthoorn; de roerdomp. Misschien dat u geluk heeft om zijn roep te horen. Naast de roerdomp komen er ook de rietzanger, rietgors, verschillende eendensoorten als slobeend en wintertaling voor. Naast dat er gevaren wordt met de kano, wordt er een stuk door het gebied gewandeld. Op deze manier kunnen de planten die in De Alde Feanen voorkomen beter bekeken worden.
 
It Fryske Gea
It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Zij heeft als doel bescherming, behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in Fryslân. De vereniging beheert momenteel meer dan vijftig verschillende natuurgebieden - met een totale oppervlakte van 20.000 hectare - verspreid over de hele provincie. In haar werk wordt de vereniging gesteund door circa 32.000 leden en ruim 40 vrijwilligers. Bezoek voor meer informatie de website www.itfryskegea.nl

Fiets- en vaararrangementen Earnewâld e.o.
www.frieslandtravel.com
 
Bootreizen in en om Nationaal Park De Alde Feanen
www.frieslandcruises.nl
 
Toeristische informatie over Friesland
www.frieslandholland.nl

600 Oldtimers rijden zaterdag Elfstedenroute vanaf...