Albert Hendriks

Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Pretorkest dweilt Elfstedenroute!

Pretorkest dweilt Elfstedenroute!

Heegemer Dekdweilers 7, 8 en 9 juni 2014 in boerenpraam door Friesland

BOLSWARD (NL) – In 2014 viert dweilorkest de Heegemer Dekdweilers het 15-jarig bestaan. Om deze mijlpaal te vieren zal het pretorkest komend Pinksterweekend de Elfstedentocht dweilend en musicerend volbrengen, aan boord van een echte Friese praam.

Nog nooit eerder heeft een dweilorkest de Elfstedenroute per praam afgelegd en daarbij ook nog in alle elf steden een optredens gegeven. Bijzonder aan deze Elfstedentocht is ook dat de band een bijdrage levert aan de feestvreugde bij de Step- en Fietselfstedentocht tijdens Pinksteren.

Start in Bolsward
Zaterdagochtend 7 juni 2014 zal ‘sterke man’ Wout Zijlstra, die zelf de Elfstedentocht op de schaats twee keer voltooide, in alle vroegte het startsein geven in Bolsward. Hij zal dit doen door de praam, met daarop de Heegemer Dekdweilers, de eerste meters vooruit te trekken als officiële start. Vervolgens wordt op zaterdag opgetreden in Harlingen, Franeker en Dokkum. Na een overnachting in Dokkum zal zondagochtend in alle vroegte gespeeld worden in Bartlehiem om de steppers daar te verwelkomen en vooruit te blazen richting Leeuwarden. Daarna staan optredens gepland in Leeuwarden, Sneek, IJlst, thuisbasis Heeg, Sloten en Balk. In Balk zal de tweede nacht worden doorgebracht. Maandag volgen dan optredens in Stavoren, Hindeloopen en Workum. Aan het eind van de middag komen de muzikanten aan in Bolsward, samen met de deelnemers van de Fietselfstedentocht.


Info over evenement Fietselfstedentocht:
http://www.fietselfstedentocht.nl/index.asp

Info over zelf Elfstedenroute fietsen of varen:
http://frieslandtravel.com/nl/fietsen

Informatie over de Elfstedenroute:
www.elfstedenroute.nl

Boten die de Elfstedenroute kunnen varen:
www.boatcharterholland.nl

Toeristische informatie over Friesland:
www.frieslandholland.nl

Info over De Heegemer Dekdweilers:
http://www.dekdweilers.com/

Dekdweilen-Dekdweilers

Dekdweilers-Elfstedentocht

Poster met alle optredens.

Tuinen kijken bij Lemmer
Expositie klompzeilen en –maken bij Scherjon