Albert Hendriks

Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Taxatiedag oude boeken op 14 mei 2016

Taxatiedag oude boeken op 14 mei 2016

In Gaasterlands Streekmuseum Eppinga State in Sondel

SONDEL (NL) – Op zaterdag 14 mei 2016 van 10.00 tot 13.00 uur kunnen boekenbezitters met hun oude boeken, bijbels, albums, handschriften, ansichtkaarten en documenten terecht in het Gaasterlands Streekmuseum Eppinga State, Jac. Boomsmastraat 2 in Sondel voor een waardebepaling door Arie Molendijk.

Na zijn jubileum van 1500 taxatiedagen van oude boeken, bijbels etc. op zijn verjaardag 19 december vorig jaar in de stadsbibliotheek van Rotterdam gaat de bekende Nederlandse boekentaxateur uit Rotterdam gewoon door met taxeren. “Op naar de 2000,” meldt hij.
De heer Molendijk organiseerde destijds twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Hij is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom in het Gaasterlandse museum dat tijdens de taxatie kan worden bezocht.

Waardebepaling
De gratis taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op. Molendijk geeft ook graag een deskundig advies met betrekking tot restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan een afspraak worden gemaakt.

Meer informatie over taxateur Molendijk:
Antiquariaat A.C. Molendijk, www.molendijkboeken.nl

Informatie over Gaasterland:
www.gaasterlandholland.nl

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:

www.frieslandholland.nl
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:

www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Arie Molendijk uit Rotterdam heeft al 1500 taxatiedagen achter de rug. 14 mei is hij in Sondel.

Arie Molendijk uit Rotterdam heeft al 1500 taxatiedagen achter de rug. 14 mei is hij in Sondel.

21 mei 2016: natuurmarkt met voedselpad in Buitenp...
Twee artistieke Dinekes in plaats van dominee in k...