Albert Hendriks

Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Tropisch paradijs Orchideeën Hoeve is ‘very cool’ in de heetste zomer aller tijden

Tropisch paradijs Orchideeën Hoeve is ‘very cool’ in de heetste zomer aller tijden

Meet & Greet: ontmoeting met gifkikkers en vogelspinnen....

LUTTELGEEST (NL) – Met de tropische temperaturen van de afgelopen dagen krijgt Flevolands topattractie De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest (Noordoostpolder, nabij Kuinre, grens Friesland-Overijssel, 250.000 bezoekers per jaar) regelmatig de vraag of men er niet vergaat van de hitte. In de zee boven het kassencomplex zijn tot 1932 heel wat schepen en bemanningen vergaan door stormen, maar door de hitte nog niet één, verzekert ons commercieel directeur en pr-man Thomas Maarssen van de grote dieren- en plantentuin.

“Het valt allemaal reuze mee! Natuurlijk is het zo dat de Orchideeën Hoeve geheel overdekt is, maar alle planten en dieren vinden te hoge temperaturen ook niet fijn. Daarom doen wij er alles aan om het in de Orchideeën Hoeve zo luchtig en koel mogelijk te houden. Overal zitten schermdoeken die wij dicht kunnen draaien bij hoge temperaturen. Daarnaast spuiten wij de daken in met witte kalk. Hiermee creëren wij een soort paraplu tegen de felle zon. Doordat we ’s nachts en ’s morgens veel water geven blijft de koelte van de nacht zeker tot 13.30 uur hangen. Hierdoor is het in de Orchideeën Hoeve ’s morgens koeler als buiten. Een tip is dan ook om bij hoge temperaturen uw bezoek in de ochtend te plannen. Bovendien laten de dieren en planten zich dan van hun mooiste kant zien.”

Vlindertuin
Vlinders hebben veel licht en warmte nodig en hier is het dak van de Vlinder Vallei dan ook op aangepast. “Op het heetst van de dag kan in deze tuin dus wel behoorlijk warm zijn, omdat we hier veel meer licht toe laten en dus minder afschermen. Dit geldt ook voor het kwekerijgedeelte. Qua temperatuur is het in de vlindertuin en kwekerij dan ook 1 of 2 graden warmer dan de buitentemperatuur. Hoe dan ook, ons restaurant biedt talrijke mogelijkheden om af te koelen.”

Meet & Greet met Junglegriezels
Om in verhitte sferen te blijven: een slang aaien, gifkikkertjes bekijken en een wandelende tak vasthouden, het kan de hele zomer tijdens de Meet & Greet met Junglegriezels. Van 4 juli t/m 30 augustus 2015 heeft avonturier Richard zijn bivak opgeslagen in De Orchideeënhoeve om de bezoekers kennis te laten maken met allerlei bijzondere en mysterieuze dieren uit het hart van de jungle.
Richard: “Van rupsen tot een harige vogelspin. Dieren waar je in de jungle normaal gesproken voorbij loopt — of misschien wel liever voorbij rent — zijn tijdens de Meet & Greet van heel dichtbij ontmoeten. Zo laat ik de bezoekers ervaren waar kleine dieren groot in zijn, hoe een slangenhuid voelt en uiteraard daag ik ook een aantal mensen uit het publiek uit om te assisteren bij het vasthouden van een echte griezel. Zenuwen worden bij de durfal dus zeker op de proef gesteld, maar vind je het allemaal toch een beetje eng dan kun je ook vanuit achterin de zaal veilig meegenieten.”

De Meet & Greet wordt elke dag om 14.00 uur gegeven in de expositieruimte van de Orchideeën Hoeve en is op vertoon van een geldig toegangskaartje gratis bij te wonen. Vooraf reserveren is niet nodig.

Meer informatie:
Orchideeën Hoeve
Oosterringweg 34
8315 PV  Luttelgeest
www.orchideeenhoeve.nl

Informatie over vakantiebestemming Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.hollandattractions.nl

Meet & Greet in de tropische tuinen van De Orchideeënhoeve met avonturier Richard.
 
Meet & Greet in de tropische tuinen van De Orchideeënhoeve met avonturier Richard.
 
Meet & Greet in de tropische tuinen van De Orchideeënhoeve met avonturier Richard.
 Meet & Greet in de tropische tuinen van De Orchideeënhoeve met avonturier Richard.

 


Excursie wad en kwelder bij zonsondergang
Nog dit weekend Kunstmix in Coldam (Ostfriesland)