Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Twee artistieke Dinekes in plaats van dominee in kerk Hiaure

Twee artistieke Dinekes in plaats van dominee in kerk Hiaure

28 mei 2016: expositie ambachtelijk aardewerk en tassen

HIAURE (NL) – Tijdens de Noord-Friese winkeltjesroute van zaterdag 28 mei zal de kerk van Hiaure gevuld worden met aardewerk van keramiste Dineke Taal en tassen van de hand van Dineke Prins. De kerk is van 10 uur tot 17 uur geopend voor bezoekers. Een bezoek aan de kerk in Hiaure kan gecombineerd worden met de winkeltjesroute. Routekaarten zijn beschikbaar in het kerkje en kunnen gedownload worden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl

Door met lezen
3642 Hits

Taxatiedag oude boeken op 14 mei 2016

Taxatiedag oude boeken op 14 mei 2016

In Gaasterlands Streekmuseum Eppinga State in Sondel

SONDEL (NL) – Op zaterdag 14 mei 2016 van 10.00 tot 13.00 uur kunnen boekenbezitters met hun oude boeken, bijbels, albums, handschriften, ansichtkaarten en documenten terecht in het Gaasterlands Streekmuseum Eppinga State, Jac. Boomsmastraat 2 in Sondel voor een waardebepaling door Arie Molendijk.

Na zijn jubileum van 1500 taxatiedagen van oude boeken, bijbels etc. op zijn verjaardag 19 december vorig jaar in de stadsbibliotheek van Rotterdam gaat de bekende Nederlandse boekentaxateur uit Rotterdam gewoon door met taxeren. “Op naar de 2000,” meldt hij.
De heer Molendijk organiseerde destijds twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Hij is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom in het Gaasterlandse museum dat tijdens de taxatie kan worden bezocht.

Door met lezen
3790 Hits

Goddelijk Groen: oude Friese kerken één met natuur en landschap

Goddelijk Groen: oude Friese kerken één met natuur en landschap

Echt terpkerkje in atrium Natuurmuseum Fryslân van 5 juni tot en met 30 augustus 2015

LEEUWARDEN (NL) – Vanaf 5 juni 2015 is in het Natuurmuseum Fryslân de tentoonstelling Goddelijk Groen te zien. Deze tentoonstelling is een samenwerkingsproject van het Natuurmuseum en de Stichting Alde Fryske Tsjerken (SAFT) die dit jaar haar 45 jarig jubileum viert. Kerk en natuur hebben veel met elkaar te maken. In en rond de terpkerken en kerkhoven is sprake van een bijzondere flora en fauna. Hoogtepunt van de expositie is een heus Fries kerkje dat is nagebouwd op een terp in het Rabobank Atrium van het museum.
 
Een kerk in een museum? Het omgekeerde komt geregeld voor maar een complete kerk in een museum dat is uniek. De kerk staat op een terp, een typerend beeld voor kerken in Fryslân. De ene helft is prachtig gerestaureerd en goed onderhouden, zo ziet de SAFT het graag. De andere kant is een ruïne waar de natuur vrij spel heeft en daar houdt het Natuurmuseum weer meer van. Boven in de kerktoren is van alles te zien van vogels tot vleermuizen en van klepel tot klok.

Door met lezen
3630 Hits

Kunstroute Gaasterland: een fietstocht langs artistieke scheppers

Kunstroute Gaasterland: een fietstocht langs artistieke scheppers

Vanaf 3 mei 2015 elke eerste zondag van de maand open

KOLDERWOLDE (NL) – 3 Mei is het de eerste zondag van de zomer van 2015 waarop de 8 ateliers van Kunstroute Gaasterland weer collectief geopend zijn van 12.00 tot 17.00 uur.  Vanaf dan zijn iedere eerste zondag van de maanden mei tot en met oktober 2015 de ateliers gezamenlijk geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Door met lezen
4010 Hits

Schitterende kennismaking met Waddenzeeland: Noord-Friese winkeltjesroute

Schitterende kennismaking met Waddenzeeland: Noord-Friese winkeltjesroute

Start 28 maart 2015 bij Foarinoar in Blije, 2 km ten westen van Holwert (veerboot naar Ameland)

BLIJE (NL) – Op zaterdag 28 maart 2015 zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10 uur tot 17 uur. De start van de route is bij Foarinoar Vintagekleding, Hogedijk 8 te Blije. Daar krijgt de klant een routekaart en stempelkaart. Deze zijn ook te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl

Dorian Hofker, eigenaresse van De Pastorie (o.a. Pools aardewerk) aan de Flieterpsterdyk 21 in Reitsum en de publiciteitsvrouw van de samenwerkende winkeltjes en ateliers: “Hermien Meyer is de trotse eigenaresse van Foarinoar. Bij Foarinoar kunt u terecht voor tweedehands kleding, brocante en accessoires. De tweedehands kleding bestaat voor een groot deel uit merkkleding, onder andere aangeleverd uit de P.C. Hooftstraat. De opbrengst van de winkel gaat volledig naar verschillende goede doelen. Zo helpt Foarinoar via Stichting Dorcas oma’s in Moldavië. Via stichting Jemima in Bethlehem steunt Foarinoar een tehuis voor Arabische gehandicapte kinderen. Dit tehuis wordt gerund door Nederlanders. Naast het doneren van geld, stuurt Foarinoar om de paar maanden een partij kleding naar diverse tehuizen in Oost Europa en Suriname. Naast de winkel bestiert Hermien in het hoogseizoen een gezellige theetuin.”

Door met lezen
3572 Hits