Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

21 mei 2016: natuurmarkt met voedselpad in Buitenpost

21 mei 2016: natuurmarkt met voedselpad in Buitenpost

Groot natuurfestival in en rondom botanische tuin De Kruidhof

BUITENPOST (NL) – Tijdens het landelijke natuurfestival ‘Fête de la Nature’ organiseert Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost op zaterdag 21 mei 2016 heel veel groene activiteiten, waaronder een markt met natuurlijke producten, workshops, rondleidingen, kinderroutes en muziek. Kinderen kunnen mee bouwen aan een enorme knikkerbaan rondom de vijver en in de omgeving van De Kruidhof kunnen gasten een 7 km lange Foodwalk lopen langs feestelijk geopende locaties waar eten uit de natuur de hoofdrol speelt.

De markt is in de grote Verkooptuin van de planten waar een groot aanbod van fruitbomen, kruiden, groente- en vaste planten verkrijgbaar is. Zo is er onder andere handgemaakte zeep, sieraden, wijn, groene smoothies, viltkunst, biologische bloemen en een kruidengeneeskundige met thee, kruiden, zalven en tincturen. De markt is gratis toegankelijk.


In de Kloostertuin vinden gedurende de dag diverse workshops en proeverijen plaats. Zo kunnen mensen tandpasta en mondwater maken van kruiden(extracten), groene smoothies van (on)kruiden bereiden, papier maken van gras en stenen vilten. Voor ieder wat wils, geïnspireerd door de natuur!

Om 11.30 en 14.00 uur nemen gidsen geïnteresseerde tuinbezoekers mee voor een gratis rondleiding door de 17 schitterende thematuinen.

Knikkerbaan voor kinderen
Voor kinderen is er de mogelijkheid om mee te bouwen aan een enorme knikkerbaan van restmaterialen. Dit evenement is nog niet eerder in het Noorden van Nederland georganiseerd en belooft een groot spektakel te worden. Verder zijn er gratis kinderroutes door de tuinen waarbij kinderen worden uitgedaagd om de natuur beter te leren kennen. De speeltuin met veel zand en water staat altijd garant voor urenlang speelplezier.

Eetbare natuur
Gedurende de hele dag is er live muziek in de Heemtuin en presenteren studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden prachtige op de natuur geïnspireerde ontwerpen. Voor jong en oud is er de mogelijkheid om het gehele weekend een 7 km lange route te lopen in de prachtige omgeving van De Kruidhof met een hap- en stapkaart. De kaart kan worden aangeschaft op verschillende locaties. De route gaat langs verschillende landschappen met wilde eetbare kruiden en planten. Onderweg zijn er verschillende rustpunten met muziek, en op de natuur geïnspireerde hapjes. www.facebook.com/Foodwalk-Buitenpost-Kollum-752012704934988/
Het Tuincafé zorgt voor biologische en huisgemaakte lekkernijen, kruidige lunches en verse kruidensmoothies. In de avond verzorgen zij een diner op de tuin.

Info
Botanische Tuin De Kruidhof, Schoolstraat 29B, 9285 NE Buitenpost, tel. 0511 – 541253, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
21 mei 2016, 10-17 uur: Natuurfestival Fête de la Nature. Gratis markt in de Verkooptuin, workshops en proeverijen, rondleidingen, kinderactiviteiten, demonstraties, live muziek. 7 km lange Foodwalk in omgeving met hapjes en muziek. Tarieven www.dekruidhof.nl Attentie! Met het entreekaartje kunt u ook het IJstijdenmuseum bezoeken.

Meer informatie:
www.dekruidhof.nl
www.florissantfriesland.nl
www.goudenfriesewouden.nl

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:

www.frieslandholland.nl
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:

www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Papier van gras maken, 21 mei 2016 op natuurmarkt in Buitenpost.

Papier van gras maken, 21 mei 2016 op natuurmarkt in Buitenpost.

Door met lezen
3627 Hits

Tropisch paradijs Orchideeën Hoeve is ‘very cool’ in de heetste zomer aller tijden

Tropisch paradijs Orchideeën Hoeve is ‘very cool’ in de heetste zomer aller tijden

Meet & Greet: ontmoeting met gifkikkers en vogelspinnen....

LUTTELGEEST (NL) – Met de tropische temperaturen van de afgelopen dagen krijgt Flevolands topattractie De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest (Noordoostpolder, nabij Kuinre, grens Friesland-Overijssel, 250.000 bezoekers per jaar) regelmatig de vraag of men er niet vergaat van de hitte. In de zee boven het kassencomplex zijn tot 1932 heel wat schepen en bemanningen vergaan door stormen, maar door de hitte nog niet één, verzekert ons commercieel directeur en pr-man Thomas Maarssen van de grote dieren- en plantentuin.

“Het valt allemaal reuze mee! Natuurlijk is het zo dat de Orchideeën Hoeve geheel overdekt is, maar alle planten en dieren vinden te hoge temperaturen ook niet fijn. Daarom doen wij er alles aan om het in de Orchideeën Hoeve zo luchtig en koel mogelijk te houden. Overal zitten schermdoeken die wij dicht kunnen draaien bij hoge temperaturen. Daarnaast spuiten wij de daken in met witte kalk. Hiermee creëren wij een soort paraplu tegen de felle zon. Doordat we ’s nachts en ’s morgens veel water geven blijft de koelte van de nacht zeker tot 13.30 uur hangen. Hierdoor is het in de Orchideeën Hoeve ’s morgens koeler als buiten. Een tip is dan ook om bij hoge temperaturen uw bezoek in de ochtend te plannen. Bovendien laten de dieren en planten zich dan van hun mooiste kant zien.”

Door met lezen
4982 Hits

De Avonturij: leuk en leerzaam voor kinderen tot 12 jaar

De Avonturij: leuk en leerzaam voor kinderen tot 12 jaar

Nieuw speelpark op camping De Wite Burch in Gaasterland

BAKHUIZEN (NL) – Weer of geen weer, in Friesland vermaak je je altijd. Bijvoorbeeld in het pas geopende in- en outdoor speelpark De Avonturij op camping en vakantiepark De Wite Burch in het Gaasterlandse Bakhuizen.

In het deels overdekte speel- en leerpark van de familie Wierda kunnen kinderen indoor klimmen en klauteren in een nagebootste natuurlijke omgeving. De speeltoestellen dagen uit tot het ontdekken en het beleven van spannende avonturen. Kinderen kunnen er hun energie kwijt, maar ook wat leuks leren van Flip en Saartje. Zij loodsen kinderen op een speelse manier door Friesland, een provincie vol interessante natuur en cultuur. Zelfs de Romeinen waren 2.000 jaar geleden zeer onder de indruk van de eigenzinnige strijdlustige Friezen en de keileemhoogte Gaasterland, de rots in de branding in de eens woeste Zuiderzee, nu IJsselmeer. Nog steeds komen Italianen naar hoog en droog Gaasterland, net als vele Duitsers en Belgen. Er is héél veel te beleven in Gaasterland, in De Avonturij en andere parken, zoals Sybrandy’s Ontspanningspark in Oudemirdum. En op zee, op de veerboot van Stavoren naar Enkhuizen en terug, of in een sloep op de meren rondom Gaasterland, hét vakantieeiland op het vaste land van Friesland.

Door met lezen
4151 Hits

Leukste uitje van Friesland: Kameleondorp Terherne

Leukste uitje van Friesland: Kameleondorp Terherne

Drijvend filmfestival tot en met 17 augustus 2014

TERHERNE (NL) – Trots laat Kees de Jong, baas van het plaatselijke toeristenkantoor en veldwachter Zwart in Kameleondorp Terherne, dat het watersportcentrum aan het Snekermeer het leukste uitje van Friesland in huis heeft. Leden van de ANWB bepaalden dat.

De ANWB over het pretpark met een boerderij met levensgrote objecten uit de Kamelonboeken, een botenstation met veerdienst naar het avontureneiland en infocentrum:
“Midden in het dorp Terherne is de Kameleonboerderij gevestigd. Hierin is het Kameleondorp levensgroot nagebouwd. Bijzonder in het dorp zijn de pratende melkbussen die je vertellen over het dorpsmysterie. Op deze manier wordt je door het hele dorp geleid. Onderweg kun je allerlei aanwijzingen vinden die je helpen om het mysterie op te lossen. Na een bezoek aan het dorp Lenten is het tijd om op de veerdienst te stappen naar het avontureneiland toe. De veerdienst vertrekt vanaf het botenstation, welke op loopafstand van de Kameleonboerderij gevestigd is. De veerdienst brengt je naar het avontureneiland waar je wordt ontvangen door figuren uit de Kameleonboeken. Op het eiland zijn er spannende paden die leiden je over en langs het water, door bomen en over moerassen.”

Door met lezen
4310 Hits