Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Klokkenweekend in Joure

Klokkenweekend in Joure

Demonstraties, rondleidingen en klokkenspreekuur in Museum Joure

JOURE (NL) – Wilt u meer weten over die oude klok die op zolder ligt? Wilt u wel eens een klokkenmaker aan het werk zien? Of de kinderen kennis laten maken met de techniek van mechanische klokken? Bezoek dan het Klokkenweekend op 9 en 10 juli 2016 in Museum Joure, de klokkenstad van Nederland.Het museum is beide dagen geopend van 11 tot 17 uur.

Door met lezen
3925 Hits

Twee artistieke Dinekes in plaats van dominee in kerk Hiaure

Twee artistieke Dinekes in plaats van dominee in kerk Hiaure

28 mei 2016: expositie ambachtelijk aardewerk en tassen

HIAURE (NL) – Tijdens de Noord-Friese winkeltjesroute van zaterdag 28 mei zal de kerk van Hiaure gevuld worden met aardewerk van keramiste Dineke Taal en tassen van de hand van Dineke Prins. De kerk is van 10 uur tot 17 uur geopend voor bezoekers. Een bezoek aan de kerk in Hiaure kan gecombineerd worden met de winkeltjesroute. Routekaarten zijn beschikbaar in het kerkje en kunnen gedownload worden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl

Door met lezen
3641 Hits

Kunst & Kitsch kenner schat waarde van uw oude serviesstukken, schilderijen of andere kunst

Kunst & Kitsch kenner schat waarde van uw oude serviesstukken, schilderijen of andere kunst

Zondag 15 mei 2016 in Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden

LEEUWARDEN (NL) – De Friese hoofdstad is volop in beeld bij kunst-, kitsch- en antiekliefhebbers. Om die reden heeft het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, een Kunst & Kitsch Route laten maken door journalist Andries Veldman en fotograaf Simon van der Woude, ook vanwege de aanstaande status van culturele hoofdstad van Europa.

Keramiekmuseum Princessehof in de Grote Kerkstraat grenst aan de Leeuwarder Kunst & Kitsch Route. Op zondag 15 mei 2016 organiseert het in een voormalig paleisje van de Oranje Nassaus gevestigde museum een taxatiedag voor objecten uit de 20ste eeuw. Dit geschiedt in samenwerking met Frans Leidelmeijer, bekend van het TV-programma Tussen Kunst en Kitsch. Hij is één van dé kenners van kunst van de 20ste eeuw. Heeft u op zolder nog oude serviesstukken, schilderijen of andere kunst liggen en bent u benieuwd naar de achtergrond en waarde? Ga dan 15 mei naar de Princessehof; Leidelmeijer schat dan de waarde.

Door met lezen
4313 Hits

Wie maakt de mooiste Lego-kerk?

Wie maakt de mooiste Lego-kerk?

In augustus veel activiteiten in kindvriendelijke Natuurmuseum Fryslân

LEEUWARDEN (NL) – De tentoonstelling Goddelijk Groen in Natuurmuseum Fryslân heeft al veel bezoekers getrokken. De expositie, met als blikvanger een echt terpkerkje in het atrium van het museum, is nog te zien tot en met 30 augustus 2015. Speciaal voor deze laatste weken zijn er tal van activiteiten georganiseerd zoals middagen met verhalenvertellers, knutselactiviteiten, een uitgebreide markt rondom kerk en natuur en de uitslag van de verkiezing: wie maakt de mooiste Lego-kerk.

Verhalenvertellers van de Vertelkring ‘Vertellers in Friesland’ komen op zondag 9 en zondag 16 augustus langs in het museum. Op verschillende plaatsen in de expositie vertellen ze hun verhalen. Er zijn behalve een entreekaartje geen kosten aan verbonden.

Op 9 augustus vertelt Gerda Noordam vrolijke verhalen over dieren en planten. Janny van Reenen vertelt over een Joodse herdersjongen die, vol van zijn schapen en recht uit zijn hart, per ongeluk hardop geluiden maakt bij de verhalen in zijn hoofd in de sjoel. Frank Belt kiest zijn verhaal naar het publiek dat voor hem zit. Het kan gaan over hoe er zwarte zwanen kwamen, maar misschien kiest hij ook wel het verhaal over de kikker en de pad.

Door met lezen
3717 Hits

Drie zeer verschillende kunstenaars exposeren tegelijk in Museum Joure

Drie zeer verschillende kunstenaars exposeren tegelijk in Museum Joure

1 augustus–1 november 2015

JOURE (D) – Milena Tzankova, Dick Visser en Roel Endendijk presenteren hun werk van 1 augustus tot 1 november 2015 in ‘It Binnenplak’ en in het Auditorium van het grote Museum Joure.

Expositie ‘Song about my tree’ van Milena Tzankova  
In Museum Joure is van 1 augustus tot en met 1 november 2015 een expositie te zien van de van oorsprong Bulgaarse kunstenares Milena Tzankova. De titel van de tentoonstelling is ‘Song about my tree’ en toont een bladskelet in uiteenlopende kleurstellingen. In ‘Song about my tree’ heeft zij met het kleurenpalet  van haar computer een aantal beelden gecomponeerd. Ze liet zich inspireren door het beroemde verhaal van O’Henry: ‘The last leave’. In dit verhaal schildert een oude kunstenaar zijn meesterwerk, het laatste blad aan een boom en redt daarmee het leven van een jong meisje. De basis voor deze expositie is een skelet van een blad dat ze vond tijdens een van haar wandeltochten. Ze was onder de indruk van de mooie en elegante vorm. Als basis gebruikt ze de digitale technieken en transformeert hiermee het onderwerp opnieuw tot leven te wekken, en de verschillende stadia van zijn leven te reconstrueren als een omgekeerde metamorfose. Het groene blad staat voor de geboorte, de felle gekleurde bladeren voor de jeugd en de volwassenheid. De dood wordt gesymboliseerd door het kleurloze blad. Het laatste rode blad is de wederopstanding.
De terugkerend thema’s in haar werk zijn het broeikaseffect en de metamorfoses. Zij vraagt daarmee aandacht voor de mooie en kwetsbare natuur. Naast dit thema is er ook een metamorfose van door haar geschilderde portretten. Met behulp van de moderne grafische technieken kregen de portretten een nieuw leven, nieuwe kleuren en een nieuwe sfeer.
Meer info: http://kunstenaars.keunstwurk.nl/kunstenaar/detail/1339?page=8

Door met lezen
4971 Hits