Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

21 mei 2016: natuurmarkt met voedselpad in Buitenpost

21 mei 2016: natuurmarkt met voedselpad in Buitenpost

Groot natuurfestival in en rondom botanische tuin De Kruidhof

BUITENPOST (NL) – Tijdens het landelijke natuurfestival ‘Fête de la Nature’ organiseert Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost op zaterdag 21 mei 2016 heel veel groene activiteiten, waaronder een markt met natuurlijke producten, workshops, rondleidingen, kinderroutes en muziek. Kinderen kunnen mee bouwen aan een enorme knikkerbaan rondom de vijver en in de omgeving van De Kruidhof kunnen gasten een 7 km lange Foodwalk lopen langs feestelijk geopende locaties waar eten uit de natuur de hoofdrol speelt.

De markt is in de grote Verkooptuin van de planten waar een groot aanbod van fruitbomen, kruiden, groente- en vaste planten verkrijgbaar is. Zo is er onder andere handgemaakte zeep, sieraden, wijn, groene smoothies, viltkunst, biologische bloemen en een kruidengeneeskundige met thee, kruiden, zalven en tincturen. De markt is gratis toegankelijk.


In de Kloostertuin vinden gedurende de dag diverse workshops en proeverijen plaats. Zo kunnen mensen tandpasta en mondwater maken van kruiden(extracten), groene smoothies van (on)kruiden bereiden, papier maken van gras en stenen vilten. Voor ieder wat wils, geïnspireerd door de natuur!

Om 11.30 en 14.00 uur nemen gidsen geïnteresseerde tuinbezoekers mee voor een gratis rondleiding door de 17 schitterende thematuinen.

Knikkerbaan voor kinderen
Voor kinderen is er de mogelijkheid om mee te bouwen aan een enorme knikkerbaan van restmaterialen. Dit evenement is nog niet eerder in het Noorden van Nederland georganiseerd en belooft een groot spektakel te worden. Verder zijn er gratis kinderroutes door de tuinen waarbij kinderen worden uitgedaagd om de natuur beter te leren kennen. De speeltuin met veel zand en water staat altijd garant voor urenlang speelplezier.

Eetbare natuur
Gedurende de hele dag is er live muziek in de Heemtuin en presenteren studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden prachtige op de natuur geïnspireerde ontwerpen. Voor jong en oud is er de mogelijkheid om het gehele weekend een 7 km lange route te lopen in de prachtige omgeving van De Kruidhof met een hap- en stapkaart. De kaart kan worden aangeschaft op verschillende locaties. De route gaat langs verschillende landschappen met wilde eetbare kruiden en planten. Onderweg zijn er verschillende rustpunten met muziek, en op de natuur geïnspireerde hapjes. www.facebook.com/Foodwalk-Buitenpost-Kollum-752012704934988/
Het Tuincafé zorgt voor biologische en huisgemaakte lekkernijen, kruidige lunches en verse kruidensmoothies. In de avond verzorgen zij een diner op de tuin.

Info
Botanische Tuin De Kruidhof, Schoolstraat 29B, 9285 NE Buitenpost, tel. 0511 – 541253, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
21 mei 2016, 10-17 uur: Natuurfestival Fête de la Nature. Gratis markt in de Verkooptuin, workshops en proeverijen, rondleidingen, kinderactiviteiten, demonstraties, live muziek. 7 km lange Foodwalk in omgeving met hapjes en muziek. Tarieven www.dekruidhof.nl Attentie! Met het entreekaartje kunt u ook het IJstijdenmuseum bezoeken.

Meer informatie:
www.dekruidhof.nl
www.florissantfriesland.nl
www.goudenfriesewouden.nl

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:

www.frieslandholland.nl
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:

www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Papier van gras maken, 21 mei 2016 op natuurmarkt in Buitenpost.

Papier van gras maken, 21 mei 2016 op natuurmarkt in Buitenpost.

Door met lezen
3627 Hits

Buitendijkse sing-in en binnendijkse jazz

Buitendijkse sing-in en binnendijkse jazz

22 augustus en 5 september 2015 in Waddenzeeland

MARRUM (NL) – Op 22 augustus 2015 wordt er op een unieke locatie, in de kwelders buitendijks bij Marrum, een zomeravond-sing-in, ook wel Summerpraise genoemd, georganiseerd door Waddenlandgids Gerben Visbeek van activiteitenboerderij Seedykstertoer en predikant Maarten Boersema uit Blije.

Boersema, die ook fotograaf is: “We nodigen heel Friesland en haar gasten uit om samen te komen bij een dobbe, een drinkpoel voor vee, om daar samen te zingen, te bidden en te luisteren naar de Bijbel. Het is een bijzonder initiatief van Gerben Visbeek, waar ik graag op persoonlijke titel mijn steentje aan bijdraag. Ik hoop dat er ook mensen naar de sing-in komen, die anders nooit of niet vaak in de kerk komen. Al moet je een dijk oversteken om er te komen, ik ben er van overtuigd dat deze drempel niet hoog is.”
Naast Boersema verleent ook de band SOS Worshipband een bijdrage aan de sing-in. De band, die onder leiding staat van Gerton Woudt, heeft veel ervaring met sing-ins in de buitenlucht.

Door met lezen
5289 Hits

Topartiesten op IJsselmeerstrand Lemmer!

Topartiesten op IJsselmeerstrand Lemmer!

Van 20 tot en met 22 augustus: Glemmer Beach

LEMMER (NL) – Van 20 tot en met 22 augustus 2015 vindt weer het Glemmer Beach festival plaats op het strand van Lemmer. De organisatie maakte al eerder dit jaar een groot deel van de line-up bekend. Een greep uit het aanbod: Anouk, Rowwen Hèze, Chef’Special, Handsome Poets, DIFF en Ronnie Flex. Hier worden nu onder andere Causes en The 90s Are Back aan toegevoegd.

Causes is een Indiefolk-band die bekend werd met het nummer ‘Teach me how to dance with you’. Op dit moment scoren ze een hit met ‘Walk on water’. Ze zijn donderdagavond 20 augustus om 19.00 uur te zien op de Mainstage van Glemmer.

Door met lezen
5297 Hits

Opera Spanga gaat door tot en met 6 juni!

Opera Spanga gaat door tot en met 6 juni!

Oranjewoud Festival ten einde maar.......

ORANJEWOUD (NL) – Keurig in het gelid, stoeltje aan stoeltje, stil luisteren naar klassieke muziek? Artistiek leider van Oranjewoud Festival, Yoram Ish-Hurwitz, bewijst voor de vierde keer dat het ook anders kan. Bijna 6.000 bezoekers genoten afgelopen weekend in het Friese Oranjewoud van muziek in vele vernieuwende vormen.

Met meer dan vijftig concerten en optredens door ruim honderd musici was er veel te ontdekken. De concerten in de landgoederen en op andere bijzondere locaties in Oranjewoud waren bijna allemaal uitverkocht. Niet alleen het publiek was enthousiast, ook de musici zelf genoten. Zoals bariton Maarten Koningsberger dat mooi verwoordde: “Dit is by far het állerleukste festival van Nederland.”

Door met lezen
2854 Hits

Groot muziekfestival met opkomend poptalent in de culturele hoofdstad

Groot muziekfestival met opkomend poptalent in de culturele hoofdstad

23 oktober 2014 Popronde in Leeuwarden!

LEEUWARDEN (NL) – Na een jaar afwezigheid keert de Popronde, het grootste reizende muziekfestival van Nederland, terug in Leeuwarden. Op donderdag 23 oktober 2014 wordt het festival georganiseerd op verschillende locaties in het centrum van de stad. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Onder meer in de poppodia Asteriks en Romein en cafés als Paddy O’Ryan, Andere Koffie en Café Scooters, zullen enkele talentvolle Nederlandse acts optreden. Waaronder namen als PAUW, Bixby, The Black Cult en CUT_. De Popronde is gratis toegankelijk voor alle bezoekers. Alle informatie over het reizende muziekfestival is te vinden op www.popronde.nl

120 Popronde-bands
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 18 september tot en met zaterdag 29 november reizen de 120 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 31 steden door het hele land. Singer-songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Door met lezen
4315 Hits