Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Elke dag toeristische tips van het bureau voor toerisme van Fryslân

Skûtsjemarkt en IFKS-skûtsjes in Echtenerbrug

Skûtsjemarkt en IFKS-skûtsjes in Echtenerbrug

Vandaag, woensdag 6 augustus 2014

ECHTENERBRUG (NL) – De ondernemersvereniging Echtenerbrug-Echten-Delfstrahuizen (EDE) organiseert vandaag, woensdag 6 augustus 2014, een skûtsjemarkt. De braderie met Friese streekproducten op de kaden van de Pier Christiaansloot (Hellingpad en Turfkade) midden in Echtenerbrug begint om 13.00 uur en duurt tot 17.30 uur. De promotiewagen van Friesland Holland Tourist Information is er ook.

’s Avonds komen alle IFKS-skûtsjes aan in het dorp aan het Tjeukemeer waar morgenmiddag, donderdag 7 augustus, alle skûtsjes tegen elkaar strijden. Het skûtsjesilen is goed te volgen vanaf de dijken en fietspaden aan het Tjeukemeer. Vrijdag 8 en zaterdag 9 augustus wordt op het IJsselmeer in Lemmer gezeild.

Door met lezen
4010 Hits

Sneekweek: negen dagen zeilen en feesten!

Sneekweek: negen dagen zeilen en feesten!

Vrijdag 1 augustus 2014 start grootste watersportfeest van Europa

SNEEK (NL) – Sneekweek 2014 is de 79ste Sneekweek. De internationale zeilwedstrijden voor alle erkende eenheidsklassen worden gehouden van zaterdag 2 augustus tot en met donderdag 7 augustus 2014 op het Sneekermeer, de Zoutepoel en de Goingarypster Poelen. De zeilerij wordt georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (K.W.S.), opgericht in 1851. De horeca-activiteiten in de binnenstad starten al vrijdagavond 1 augustus met de zeer bezienswaardige en sfeervolle vlootschouw en gaan door tot en met 9 augustus. Met andere woorden: er komt haast geen eind aan.

De officiële opening van de Sneekweek zal plaatsvinden op vrijdag 1 augustus 2014 om 21.00 uur in het stadhuis van Sneek. Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor genodigden. Na de opening vindt er om ca. 22.00 uur een Vlootschouw plaats door de Sneeker grachten. De vlootschouw zal worden afgenomen door de Vlootvoogd van de Sneekweek, de heer J.A. Jorritsma, Commissaris der Koning in Fryslân. Aan deze vlootschouw nemen alleen de schepen deel die hiervoor zijn uitgenodigd. Hierbij presenteren de deelnemende zeilklassen zich met muziekoptredens, presentatie van de ‘boot van het jaar’ en huldiging van de ‘schipper in de orde van de Sneeker Pan’. Als afsluiting is er een spetterend vuurwerk.
Het sportieve hoogtepunt van de Sneekweek is Hardzeildag op woensdag 6 augustus. Dit is de dag waarmee het Sneker zeilfestijn in 1814 begon. Dit jaar is het de 200e hardzeildag. Het motto van de Sneekweek is: overdag voor de eer, 's avonds voor de sfeer.

Door met lezen
4590 Hits

70 enorme zeilschepen in Friese zeehaven

70 enorme zeilschepen in Friese zeehaven

Tall Ships Races van 3 tot en met 6 juli 2014 in Harlingen

HARLINGEN (NL) – Friesland steunt Holland! Het Friese Tall Ship Artemis laat de haven van Harlingen oranje kleuren! De Artemis, het Nederlandse schip dat zich als eerste aanmeldde voor The Tall Ships Races Harlingen 2014, heeft oranje zeilen gehesen!

Met de overwinning van het Nederlandse elftal in de kijker bedacht kapitein-eigenaar Jan Bruinsma uit Easterlittens het ludieke idee om speciaal voor het WK oranje zeilen aan te schaffen. Bruinsma: ”Voetballen kan ik niet maar als fan scoor ik hoog. Net als het Nederlands elftal spelen wij een wedstrijd met als doel de overwinning. Samen met de crew van de
Artemis willen we onze jongens in Brazilië hiermee een hart onder de riem steken”!

Door met lezen
4248 Hits

750 zeilboten uit 23 landen in Workum

750 zeilboten uit 23 landen in Workum

29 mei-1 juni 2014 Dutch Youth Regatta, giga zeilspektakel

WORKUM (NL) – Op donderdag 29 mei om 11 uur opent wethouder Durk Stoker van de gemeente Súdwest Fryslân (Workum, Sneek e.o.) de Dutch Youth Regatta. De DYR wordt georganiseerd door de Stichting Dutch Youth Regatta en vindt van 29 mei tot 1 juni 2014 plaats bij het Aqua Resort It Soal in Workum.

De DYR is een Open Nederlands Kampioenschap waarin jeugdzeilklassen tijdens het Hemelvaartweekend strijden om de Nederlandse titel. De Dutch Youth Regatta is het grootste zeilevenement voor de jeugd in Europa. Enkele Europese landen hebben de DYR zelfs aangewezen als nationaal selectie evenement.

Door met lezen
3910 Hits